تامین دلیل در مشارکت در ساخت

زهرا شریفی

 

تامین‌ دلیل در طول قرارداد مشارکت در ساخت در صورتی که ساخت و ساز متوقف رها شده به منظور حفظ حقوق مالک از ضروریات محسوب می شود.

در مواردی سازنده جهت احراز اقدامات وی و هزینه های مصرف شده در ملک مبادرت به تامین دلیل می نماید.

تامین دلیل به معنای ملاحظه و صورت برداری از ادله موجود به منظور حفظ آن جهت بهره برداری بعدی در مراجع قانونی و قضایی می باشد.

در این مقاله وکیل مشارکت در ساخت نکات حقوقی و کاربردی تامین دلیل و نحوه درخواست آن را بیان می کند.

ضمن اینکه شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.

قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت عقدی است که به موجب آن مالک رسمی زمینی به طرف مقابل که سازنده است واگذار می کند.

طبق قرارداد سازنده متعهد می شود بر اساس توافقات و مجوز شهرداری چند واحد ساخته و تکمیل و تحویل دهد در آخر هر یک از طرفین قدرالسهم خود را از مجموع ساخت، بر مبنای آورده می برد.

در مواردی سازنده به دلیل عدم توانایی مالی کار ساخت و ساز را نیمه تمام رها می کند. در پاره ای اوقات متواری می شود گاهی به زندان می رود و سایر علل.

از این رو نمی تواند یا نمی خواهد به تعهدات قراردادی جامه عمل پوشانده و مالک ناچار به اقامه دعوی می شود. به همین دلیل لازم است جهت اثبات و احراز تخلفات سازنده، درخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری به منظور احراز اقدامات خوانده نماید.

بیشتر بدانید:

تامین دلیل و موارد کاربرد آن

گاهی سازنده البته در موارد محدود به دلیل خلف وعده مالک مبادرت به حفظ وضعیت موجود با تامین دلیل می نماید. برای مثال، در مواردی که مالک از انتقال قدرالسهم سازنده ممانعت می کند‌. وی می تواند با تامین دلیل و ارائه آن به دادگاه در کنار سایر توافقات فیمابین احقاق حق نماید.

درخواست تامین دلیل

طبق ماده ۱۴۹ قانون آیین دادرسی مدنی تامین دلیل در صورتی انجام می شود که افراد ذینفع احتمال دهند در آینده استفاده و دسترسی به ادله موجود متعسر و مشکل شود. لذا با درخواست تامین دلیل در قالب دادخواست و از شورای حل اختلاف اقدام به حفظ ادله می گردد.

مالک که از تخلفات قراردادی سازنده و نیمه کاره رها کردن ساخت و ساز متحمل خسران و زیان شده است. از سویی ادامه آن موجبات ضرر بیشتری را برای وی به بار می آورد. برای جلوگیری از زیان بیشتر تصمیم می گیرد شخصاً کار ساخت را ادامه و تکمیل نماید.‌

لذا لازم است جهت احراز وضعیت موجود ملک و برآورد هزینه هایی که شده یا در ادامه باید بشود درخواست تامین دلیل گردد.

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی و اعطای وکالت با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

۱- آیا دادخواست تامین دلیل نیاز به خوانده دارد؟

دعوی خوانده دارد.‌ معمولاً خواهان مالک و خوانده سازنده است.

۲- کارشناس چه حوزه ای انتخاب می شود؟

شورای حل اختلاف محل ملک کارشناس رسمی دادگستری حوزه راه و ساختمان را تعیین می کند. سپس مراتب جهت واریز هزینه کارشناسی به خواهان ابلاغ می گردد.

۳- هزینه دادرسی آن چه میزان است؟

هزینه دادرسی درخواست تامین دلیل در مشارکت در ساخت غیرمالی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *