- انواع وصیت و آثار آن – وصایت - 2024-11-30
- نمونه رای پرداخت خسارت راننده مقصر به قیمت یوم الاداء - 2024-11-20
- اعتراض شخص ثالث اصلی (حکمی) و طاری - 2024-11-16
طلاق به درخواست زن از چهار طریق انجام می شود. ۱- با تحقق یکی از شروط ضمن عقد نکاح؛ ۲- پس از احراز عسر و حرج زوجه؛ ۳- عدم پرداخت نفقه؛ ۴- مرد به مدت چهار سال تمام مفقودالاثر شود.
در صورت وقوع هر یک از موارد فوق، زوجه با مراجعه به دادگاه و اثبات تحقق شرط طلاق خود را مطلقه می نماید.
در این مقاله وکیل طلاق تهران به بیان نکات کلیدی طلاق به درخواست زن می پردازد.
همچنین شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.
نکات مهم حقوقی طلاق به درخواست زوجه
۱- پس از طرح دعوا ابتدا جهت حصول صلح و سازش به شورای حل اختلاف ارجاع می شود. در صورت عدم سازش، مراتب صورتجلسه شده و پرونده به شعبه دادگاه خانواده برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم ارجاع می گردد.
۲- در دعوی طلاق به درخواست زن، داوری الزامیست.
۳- انجام تست عدم بارداری در آزمایشگاه دادگاه یا آزمایشگاه معتبر دیگر الزامی است. چرا که اجرای صیغه طلاق منوط به گواهی آزمایشگاه مبنی بر عدم بارداری زن است.
بیشتر بدانید:
۴- اگر درخواست طلاق به دلیل عدم پرداخت نفقه باشد، حکم قطعی محکومیت و عدم اجرای حکم به دادگاه ارائه می گردد.
۵- چنانچه طلاق به دلیل ناسازگاری زوج و وقوع عسر و حرج زوجه باشد. مواردی از قبیل اعتیاد زوج، ترک منزل مشترک، بیماری یا عقیم بودن وی، محکومیت قطعی کیفری و… مدارک و دلایل مربوطه ابراز می گردد. جهت اثبات سوءمعاشرت مرد لازم است به شهادت شهود، تحقیقات محلی، اقرار خوانده و سایر ادله استناد شود.
۶- اگر بین زوجین در اثر اختلافات و یا به هر دلیل دیگری مفارقت جسمانی به وجود آمده باشد. دلیل عسر و حرج زن محسوب و با اثبات آن دادگاه حکم طلاق را صادر می نماید.
۷- در مورد فوق چنانچه مفارقت جسمانی به واسطه نشوز زن باشد، شرط طلاق محقق نمی شود.
۸- اگر زوج به مدت چهار سال تمام غایب مفقودالاثر شود. به گونه ای که هیچ کس از وی خبری نداشته باشد. ابتدا مفقودالاثری وی نزد دادگاه ثابت می شود.سپس مراتب آگهی پس از آن حکم طلاق صادر می شود.
بیشتر بدانید:
۹- در طلاق به درخواست زن در هر حال خواه زن مهریه اش را ببخشد یا خیر طلاق از نوع بائن است. چرا که اگر آن را رجعی بدانیم در مدت عده مرد حق رجوع خواهد داشت. این امر با عسر و حرج وارده به زوجه و اثبات آن و صدور حکم در تضاد است.
۱۰- مهلت اجرای حکم الزام به طلاق، ششماه از تاریخ قطعیت حکم است. اگر مرد در این مدت از اجرای حکم استنکاف نماید، دادورز اجرای احکام به نمایندگی محکوم علیه در دفترخانه حاضر و طلاق اجرا و ثبت می شود.
جهت دریافت مشاوره تخصصی در امور طلاق و اعطای وکالت با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.
سوالات متداول
۱- آیا حکم طلاق بعد از ششماه قابل اجراست؟
بعد از ششماه حکم و مفاد آن از اعتبار ساقط می شوند.
۲- در طلاق توافقی اگر مرد برای اجرا در دفترخانه حاضر نشود تکلیف چیست؟
گواهی عدم امکان سازش بی اعتبار می گردد.
۳- اگر زن بخشی از مهریه ولو اندک را ببخشد نوع طلاق چیست؟
در طلاق به درخواست زن با بخشش مهریه به هر میزان و قبول مابذل، طلاق بائن و خلع می باشد.