jQuery(document).ready(function($) { // انتخاب تمام نقل‌قول‌ها و لینک‌های داخل آنها $('blockquote a').each(function() { // ایجاد یک عنصر img برای آیکن var icon = $(''); icon.attr('src', 'https://www.vakilsharifi.com/wp-content/uploads/2024/12/icons8-box-move-left-40.png'); // آدرس تصویر موردنظر را اینجا قرار دهید icon.attr('alt', 'Icon'); // متن جایگزین تصویر icon.css({ width: '40px', // عرض تصویر height: '40px', // ارتفاع تصویر marginLeft: '10px' // فاصله 10 پیکسل با لینک }); // اضافه کردن آیکن به انتهای لینک $(this).append(icon); }); });

نحوه تنظیم اجاره نامه ملک تجاری – نکات مهم

زهرا شریفی

 

تنظیم‌ اجاره نامه ملک تجاری و مغازه می بایست با رعایت شروط ضروری و ضمانت اجرای مناسب باشد.‌ قراردادهای ملک تجاری، مشمول قانون موجر و مستاجر مصوب ۱۳۷۶ و آیین نامه اجرایی آن می باشد.‌

در این مقاله وکیل امور قراردادها به طور کاربردی نحوه تنظیم‌ اجاره نامه ملک تجاری و شروط ضروری و ضمانت اجرای تعهدات طرفین را بیان می کند.

ضمن اینکه شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم قرارداد، دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.

عقد اجاره

اجاره عقدی است که به موجب آن موجر منافع ملک خود را به دیگری واگذار و تملیک می کند. مدت اجاره می بایست معین باشد. ممکن است اجاره بابت سکونت در ملک مسکونی باشد.

ممکن است جهت کسب سود و در قالب واگذاری منافع مغازه صورت پذیرد‌. در هر حال شروط و تعهدات طرفین طبق قانون و تراضی فیمابین تعیین می گردد.

نکاتی که باید در تنظیم اجاره مغازه رعایت شود

۱- قرارداد اجاره کتبی تنظیم‌ می شود. مدت عقد می بایست معین باشد در صورت نامعین بودن مدت، عقد باطل است.

۲- بهتر است قرارداد به امضای دو نفر شاهد رسیده باشد. در این صورت به موجب قانون موجر و مستاجر ۷۶ صدور دستور تخلیه فوری از مرجع قضایی درخواست می گردد.

بیشتر بدانید:

تخلیه ملک تجاری طبق قانون ۱۳۷۶

۳- اگر ملک تجاری ورثه ای است همه وراث حین الفوت اجاره نامه را امضا می کنند. حتی المقدور گواهی انحصار وراثت پیوست قرارداد می گردد. چنانچه ولو یک وارث قرارداد را امضا نکند، شخص غایب در صورت رد معامله، می تواند جهت بطلان اجاره و خسارت به دادگاه مراجعه نماید.

۴- مشخصات ملک مورد اجاره کامل و با جزئیات طبق سند مالکیت در قرارداد ذکر می شود.‌ بعلاوه متعلقات و ملحقات و انشعابات و سایر موارد بر حسب کاربری و موضوع قرارداد.

۵- ملک تجاری مفروزی است یا مشاعی. ملک مفروزی آن است که ششدانگ عرصه و اعیان متعلق به یکنفر باشد. مشاع ملکی است که ششدانگ آن بیش از یک مالک داشته باشد. اجاره ملک مشاع به نسبت قدرالسهم موجر صحیح است. لکن تصرف در آن منوط به رضایت تمامی شرکاست.

۶- چنانچه سرقفلی ملک منتقل شود در اجاره نامه عنوان می شود “ملک با سرقفلی منتقل شد”.‌ اگر سرقفلی ندارد تصریح می شود ملک بدون سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت واگذار شد. اگر منافع ملک با سرقفلی منتقل شود، در زمان تخلیه موجر در هر حال می بایست قیمت عادله روز سرقفلی را به مستاجر پرداخت نماید.

بیشتر بدانید:

مطالبه سرقفلی به قیمت عادله روز

۷- موجر می تواند بابت اقساط اجاره بها چک دریافت کند. ضمن اینکه می توان شرط نمود در صورت عدم پرداخت یک یا دو قسط، بقیه اقساط حال می شود. در این صورت موجر می تواند بر روی چک‌ها اقدام نماید.

۸- بابت تاخیر در پرداخت اجاره، وجه التزام روزانه تعیین می گردد. همچنین‌ می توان شرط نمود در صورت عدم‌ پرداخت اجاره تا فلان مدت یا قسط، موجر حق فسخ بعلاوه … مبلغ خسارت خواهد داشت.

۹- اگر در تحویل مورد اجاره تاخیر شود، وجه التزام روزانه … مبلغ تا زمان تحویل کامل در حق مستاجر پرداخت می شود.

۱۰- تعیین اینکه ملک تجاری بابت چه نوع کسبی اجاره داده می شود. بعلاوه مستاجر حق تغییر کلی یا جزئی شغل را بدون موافقت کتبی موجر یا نماینده قانونی وی نخواهد داشت.

۱۱- مستاجر در پایان مدت مفاصاحساب مالیاتی و تامین اجتماعی بعلاوه تسویه آب و برق و گاز و تلفن را به موجر ارائه می دهد. برای این منظور و اگر اجاره پرداخت نشود، بخشی از ودیعه نزد موجر باقی می ماند. پس از کسر بدهی و اجور، مابقی به مستاجر مسترد می گردد.

۱۲- مستاجر حق انتقال ملک تجاری را کلاً یا جزئاً نخواهد داشت. مستاجر بالمباشره از مغازه استفاده نموده و حق گرفتن شریک را ندارد. موجر می تواند بابت انتقال مورد اجاره یا تغییر شغل حق فسخ و خسارت پیش بینی نماید.

۱۳- در صورت تاخیر در تخلیه، وجه التزام روزانه تا زمان تخلیه کامل شرط می شود. موجر می تواند چک تضمین تخلیه دریافت نماید. شرط می شود تخلیه همزمان با عودت ودیعه یا سرقفلی به نرخ روز خواهد بود. در صورت تاخیر در پرداخت می توان وجه التزام قرار داد.

۱۴- طبق قانون تعمیرات کلی ملک تجاری در مدت قرارداد برعهده موجر و تعمیرات جزئی به عهده مستاجر است. طرفین می توانند برخلاف آن توافق کنند. همچنین شرط می شود مستاجر بدون رضایت موجر، تغییرات کلی یا جزئی در مورد اجاره ندهد.

۱۵- روابط شغلی و کاری مستاجر با کارگر گان و پرسنل ملک ارتباطی به موجر ندارد. از این رو موجر از هرگونه مسئولیت در ادارات کار و سایر مراجع قضایی و غیر قضایی مبراست.

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی و تنظیم‌ قرارداد با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

۱- اگر سرقفلی بدون رضایت موجر منتقل شود تکلیف سرقفلی پرداختی چیست؟

در هر حال باید سرقفلی به قیمت عادله روز در زمان تخلیه ملک تجاری به مستأجر پرداخت شود.

۲- آیا طرفین می توانند در قرارداد توافق بر داوری کنند؟

طرفین می توانند بر داوری یکنفره یا سه نفره تراضی نمایند.

۳- اگر یک شاهد قرارداد را امضا کرده باشد چه اقدامی باید نمود؟

اگر در تنظیم اجاره نامه ملک تجاری یک شاهد باشد، صدور حکم تخلیه در صلاحیت دادگاه عمومی محل ملک است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *