- انواع وصیت و آثار آن – وصایت - 2024-11-30
- نمونه رای پرداخت خسارت راننده مقصر به قیمت یوم الاداء - 2024-11-20
- اعتراض شخص ثالث اصلی (حکمی) و طاری - 2024-11-16
دادگاه کیفری ۱ در مرکز هر استان تشکیل می شود و متشکل از سه قاضی است. در این دادگاه به جرایم زیر رسیدگی می شود:
الف- جرایم موجب مجازات سلب حیات
ب- موجب حبس ابد
پ – موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن
ت – موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر
ث- سیاسی و مطبوعاتی
در ادامه وکیل کیفری تهران به طور کاربردی نحوه رسیدگی در دادگاه کیفری ۱ را بیان می کند.
همچنین شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.
لزوم برخورداری از وکیل در دادگاه کیفری ۱
پس از تحقیقات مقدماتی، صدور کیفرخواست و ورود پرونده به شعبه دادگاه، ابتدا مدیر دفتر بررسی می کند آیا متهم وکیل دارد با خیر. اگر وکیل نداشته باشد به وی ابلاغ می شود ظرف ده روز وکیل خود را به دادگاه معرفی کند.
در صورت عدم تعیین وکیل در این مدت، توسط دادگاه وکیل تسخیری تعیین می شود. در این مرحله هر یک از طرفین پرونده می توانند حداکثر سه وکیل به دادگاه معرفی کنند.
بیشتر بدانید:
پس از اعلام وکالت در دادگاه کیفری ۱، عزل یا استعفای وکیل مقدور نمی باشد. جلسه دادگاه الزاماً با حضور وکیل متهم تشکیل می شود. اگر وکیل تعیینی یا تسخیری در جلسه حاضر نشوند دادگاه وکیل تسخیری دیگری جایگزین می نماید.
ایرادات و دفاعیات طرفین
پس از وصول پرونده به دفتر دادگاه، به طرفین و وکلای آنها اخطار می شود ظرف ده روز ایرادات و دفاعیات خود را ضمن لایحه ارائه دهند. فرجه قانونی ده روزه به تقاضای متهم یا وکیل وی برای یکبار و به مدت ده روز قابل تمدید خواهد بود.
پس از پایان مدت اعم از اینکه اعتراضی رسیده باشد یا نرسیده باشد پرونده جهت دستورات بعدی نزد قاضی ارسال می شود.
ترتیب رسیدگی
در موارد منع تعقیب یا موقوفی تعقیب یا عدم صلاحیت، دادگاه اقدام به صدور قرار می نماید در غیر این صورت قرار رسیدگی صادر می شود. اگر متهم متواری و مجهول المکان باشد ابلاغ وقت رسیدگی با نشر آگهی و در دو نوبت و هر یک به فاصله ده روز انجام می شود.
چنانچه متهم در دسترس باشد، علاوه بر شاکی و دادستان وقت رسیدگی به وی نیز ابلاغ می شود. در مواردی که دادگاه جلب متهم را لازم بداند دستور جلب وی در وقت رسیدگی صادر می گردد. در شروع جلسه رسیدگی، ابتدا شاکی یا وکیل وی مراتب شکایت و ضرر و زیان خود را بیان می کند.
بیشتر بدانید:
سپس دادستان یا نماینده وی کیفرخواست را قرائت می نماید. در مرحله بعد اتهام یا اتهامات انتسابی که در خصوص آنها تحقیق شده به متهم تفهیم می گردد. اعضای دادگاه که سه نفر هستند هر یک اگر سوالی داشته باشد سوالات خود را از متهم یا شاکی می پرسند.
در ادامه اگر رسیدگی کامل باشد آخرین دفاع از متهم یا کفیل وی اخذ می گردد. چنانچه تحقیقات کامل نباشد دستورات لازم صادر می شود.
پس از تکمیل تحقیقات دادگاه ختم دادرسی را اعلام کرده و پس از مشاوره قضات رای صادر می شود. اگر رای دادگاه مبنی بر برائت یا تعلیق مجازات باشد، متهم زندانی به دستور دادگاه فوری آزاد می شود.
جهت دریافت مشاوره تخصصی و اعطای وکالت با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.
سوالات متداول
۱- آیا شاکی می تواند درخواست تمدید مهلت ده روزه برای ارائه دلیل نماید؟
فقط متهم یا وکیل وی می توانند درخواست تمدید مهلت نمایند.
۲- پس از وصول پرونده به شعبه، چه اقدامی صورت می گیرد؟
رئیس دادگاه یا یکی از اعضا گزارش جامعی از پرونده تهیه می کند.
۳- چه جرایمی مستقیماً در دادگاه کیفری ۱ رسیدگی می شوند؟
جرایم اطفال و نوجوانان و جرایم منافی عفت از ابتدا توسط دادگاه تحقیق و رسیدگی می شوند.