- انواع وصیت و آثار آن – وصایت - 2024-11-30
- نمونه رای پرداخت خسارت راننده مقصر به قیمت یوم الاداء - 2024-11-20
- اعتراض شخص ثالث اصلی (حکمی) و طاری - 2024-11-16
دعوی الزام به تنظیم سند رسمی ملک ورثه ای می بایست از سوی خریدار به طرفیت وراث قانونی فروشنده مطرح شود.
با فوت شخص تادیه دیون وی بر عهده ورثه وی قرار می گیرد. وراث به قائم مقامی متوفی باید تعهدات و دیون وی را تادیه کنند. یکی از این موارد انتقال رسمی ملک فروخته شده است که در زمان حیات مورث در مورد آن سند رسمی تنظیم نشده است.
در این نوشته وکیل ملکی تهران به بررسی دعوی الزام به تنظیم سند رسمی ملک ورثه ای و شرایط آن می پردازد.
ضمن اینکه شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.
دعوی الزام به تنظیم سند رسمی
هرگاه کسی ملکش را به دیگری می فروشد متعهد می شود در موعد مقرر و در دفترخانه مشخص آن را رسماً به خریدار منتقل کند. در قبال آن خریدار نیز تعهد می کند مابقی ثمن معامله را بپردازد.
طبق ماده ۲۲ قانون ثبت دولت فقط کسی را مالک می شناسد که نام وی در دفتر املاک ثبت شده باشد یا ملک ارثاً به وی رسیده باشد. همچنین به موجب مواد ۴۶، ۴۷ و ۴۸ قانون مزبور سند عادی نزد هیچیک از ادارات دولتی و محاکم پذیرفته نمی شود.
از این رو فروشنده و در صورت فوت وی وراثش متعهد به تنظیم سند رسمی به نام خریدار می باشند. برای این منظور اقامه دعوی مذکور به طرفیت همه وراث که نامشان در گواهی انحصار وراثت ذکر شده مطرح می گردد.
بیشتر بدانید:
دعوی علیه وراث متوفی
با فوت هر شخصی اموال، مطالبات و دیون وی در مجموعه ای به نام ترکه قرار می گیرند. مالکیت وراث تا قبل از تقسیم ترکه نسبت به ماترک مورث مشاعی است.
به عبارتی همگی در ذره ذره کل ترکه سهیم و شریک هستند. بعد از تقسیم و مشخص شدن سهام، مالکیت آنها مفروزی شده و هر یک به نسبت سهم الارث حق تصرف در آن را خواهد داشت.
گاهی ملک چند دست منتقل شده بدون اینکه هیچ کدام از ایادی به جز مالک اولیه سند داشته باشند. در این میان برخی از فروشندگان نیز فوت شده اند. لذا خریدار آخر که قصد انتقال رسمی ملک به خود را دارد باید دعوی صحیح اقامه کند.
بیشتر بدانید:
در این صورت بایستی وراث همه افراد فوت شده خوانده دعوی قرار بگیرند. هر یک از ایشان به نسبت سهم الارث مکلفند در دفترخانه حاضر و سند را امضا نمایند.
ممکن است برخی وارث فوت شدگان نیز فوت شده باشند که آنها نیز باید خوانده قرار بگیرند. در هر حال تا خواندگان دعوی کامل نباشند ولو یک نفر دادگاه رسیدگی را ادامه نداده و قرار عدم استماع دعوی صادر می نماید.
جهت دریافت مشاوره تخصصی با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.
سوالات متداول
۱- هزینه دادرسی دعوی الزام به تنظیم سند رسمی چقدر است؟
هزینه دادرسی معادل ۳/۵ درصد ارزش منطقه ای ملک پرداخت می شود.
۲- برای صدور گواهی انحصار وراثت چه مدارکی لازم است؟
برای طرح این دعوی علیه وراث فروشنده حتی المقدور گواهی انحصار وراثت ضمیمه دادخواست می شود. برای اخذ این گواهی شناسنامه و کارت ملی وراث و متوفی (یا کد ملی متوفی) و گواهی فوت و استشهادیه محضری با امضای سه شاهد لازم است.
۳- آیا خریدار می تواند راساً صدور گواهی مزبور را تقاضا کند؟
چون خریدار بستانکار محسوب می شود در دعوی تنظیم سند رسمی ملک ورثه ای می تواند اقدام کند.