jQuery(document).ready(function($) { // انتخاب تمام نقل‌قول‌ها و لینک‌های داخل آنها $('blockquote a').each(function() { // ایجاد یک عنصر img برای آیکن var icon = $(''); icon.attr('src', 'https://www.vakilsharifi.com/wp-content/uploads/2024/12/icons8-box-move-left-40.png'); // آدرس تصویر موردنظر را اینجا قرار دهید icon.attr('alt', 'Icon'); // متن جایگزین تصویر icon.css({ width: '40px', // عرض تصویر height: '40px', // ارتفاع تصویر marginLeft: '10px' // فاصله 10 پیکسل با لینک }); // اضافه کردن آیکن به انتهای لینک $(this).append(icon); }); });

الزام به تنظیم‌ سند رسمی در پیش فروش ساختمان

زهرا شریفی

 

الزام به تنظیم‌ سند رسمی در قرارداد پیش فروش ساختمان در موارد اختلاف بین پیش فروشنده و پیش خریدار در نحوه انتقال سند اقدام می شود.

گاهی انتقال ملک به صورت پیش فروش واحد ساخته نشده یا نیمه تمام صورت می گیرد. در این صورت با توجه به انتقال مالکیت به پیش خریدار تنظیم سند رسمی الزامی است‌.

در نوشته حاضر وکیل ملکی تهران به طور کاربردی شرایط و نحوه انتقال رسمی ملک را بیان می کند.

ضمن اینکه شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.

الزام به تنظیم سند رسمی

هرگاه ملکی به دیگری منتقل شود از تاریخ قرارداد، انتقال گیرنده مالک محسوب می شود. از این رو برای اینکه مالکیت وی قانونی باشد می بایست سند رسمی تنظیم‌ گردد.

چراکه به موجب مواد ۲۲، ۴۶، ۴۷ و ۴۸ قانون ثبت دولت فقط کسی را مالک می شناسد که ملک در دفتر املاک به نام وی ثبت شده باشد. خواه با انعقاد قرارداد یا اینکه قهراً و از طریق ارث منتقل شده باشد.

از جمله موارد انتقال مالکیت، قرارداد پیش فروش واحد می باشد که پیش فروشنده ملزم به حضور در دفترخانه اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی می باشد.

بیشتر بدانید:

الزام به تنظیم سند رسمی و مراحل آن

قرارداد پیش فروش ساختمان

قرارداد پیش فروش ساختمان عقدی لازم است که به موجب آن پیش فروشنده اعم از مالک یا سازنده واحد خود که هنوز تکمیل نشده را می فروشد.

ممکن است پیش فروشنده مالک اولیه باشد یا سازنده. طبق قانون پیش فروش می توان مالکیت واحد ساخته نشده را منتقل نمود.

در این قرارداد طرفین شرط می کنند پیش فروشنده در موعد مقرر با حضور در دفترخانه اقدام به تنظیم سند رسمی آپارتمان به نام پیش خریدار نماید.

بیشتر بدانید:

پیش فروش ساختمان – شرح آن – نکات کاربردی

لازم است در زمان انتقال پیش فروشنده مالک رسمی ملک باشد. در غیر این صورت قانوناً امکان تنظیم‌ سند رسمی نخواهد بود اگرچه با حکم دادگاه. بنابراین توجه به این نکته در قرارداد ضروری است.

همچنین پیش خریدار می تواند علاوه بر الزام پیش فروشنده به تنظیم سند رسمی، در صورت وجود شرط وجه التزام قراردادی، خسارت را نیز مطالبه نماید.

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

۱- اگر وجه التزام در قرارداد نباشد، چطور پیش خریدار می تواند خسارت بگیرد؟

در این صورت دعوی مطالبه خسارت غیرقراردادی مطرح می شود.

۲- اگر پیش فروشنده سازنده باشد و اجازه انتقال واحد را نداشته باشد، وضعیت معامله چگونه است؟

معامله بدون اجازه مالک باطل است.

۳- اگر سازنده نسبت به قدرالسهم رسمی خود واحد را انتقال دهد اقدام وی چیست؟

تنظیم سند رسمی در پیش فروش ملک از سوی مالک رسمی امکانپذیر است خواه مالک باشد یا سازنده.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *