jQuery(document).ready(function($) { // انتخاب تمام نقل‌قول‌ها و لینک‌های داخل آنها $('blockquote a').each(function() { // ایجاد یک عنصر img برای آیکن var icon = $(''); icon.attr('src', 'https://www.vakilsharifi.com/wp-content/uploads/2024/12/icons8-box-move-left-40.png'); // آدرس تصویر موردنظر را اینجا قرار دهید icon.attr('alt', 'Icon'); // متن جایگزین تصویر icon.css({ width: '40px', // عرض تصویر height: '40px', // ارتفاع تصویر marginLeft: '10px' // فاصله 10 پیکسل با لینک }); // اضافه کردن آیکن به انتهای لینک $(this).append(icon); }); });

الزام به تنظیم سند رسمی در مشارکت در ساخت

زهرا شریفی

 

تنظیم سند رسمی در قرارداد مشارکت در ساخت از سوی مالک که ملک در دفتر املاک به نام وی است واقع می شود. در این نوع قراردادها که مالکیت رسمی ششدانگ ملک موضوع عقد به نام مالک است لازم است در موعد یا مواعد تعیین شده قدرالسهم سازنده به وی منتقل گردد.

در این نوشته وکیل ملکی تهران به طور کاربردی موارد و نحوه الزام تنظیم سند رسمی و سایر مسائل مهم‌ را بیان‌ می کند.

ضمن اینکه شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.

الزام به تنظیم سند رسمی

هرگاه ملکی به دیگری واگذار می شود انتقال دهنده مکلف به تنظیم سند و انتقال رسمی ملک در دفترخانه است. یکی از مواردی که لازم است ضمن عقد بخشی از ملک رسماً منتقل شود، قرارداد مشارکت در ساخت است.

تا زمانی که سند رسمی تنظیم‌ نشود ذیحق نمی تواند از مزایای مالکیت ملک بهره مند گردد. نام وی در دفتر املاک اداره ثبت، قید نشده است. همچنین هیچ یک از ادارات و سازمان های دولتی به مالکیت بدون سند رسمی ترتیب اثر نمی دهند.

بیشتر بدانید:

الزام به تنظیم سند رسمی و مراحل آن

به همین منظور تکمیل مالکیت فرد بر مال غیرمنقول انتقال رسمی آن است. این امر در قرارداد مشارکت در ساخت نیز وجود دارد. وقتی سازنده در قبال سرمایه گذاری و شراکت در ملک مورد احداث، بخشی از ملک را مالک می شود.

قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت عقدی است که به موجب آن مالک زمین و سازنده در احداث چند واحد در ملک مشارکت می کنند.‌ سپس هر یک به میزان قدرالسهم و آورده، مالک بخشی از مجموعه ساخته شده می شوند.

در ضمن عقد، حقوق و تعهدات مالک و سازنده مشخص می شود. یکی از تعهدات مالک در این قرارداد، انتقال قدرالسهم سازنده بابت سرمایه ای (مصالح و هزینه های اداری) است که مصروف ملک می نماید.

بیشتر بدانید:

تعهدات مالک و سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

لذا می بایست نسبت به تنظیم سند رسمی اقدام نماید. مسلم است قبل از انتقال می بایست مالیات مربوطه پرداخت و مفاصاحساب دارایی به دفترخانه تسلیم گردد.‌ معمولاً طرفین ضمن عقد در این خصوص و هزینه های وارده توافق می نمایند.

گاهی طرفین توافق می کنند در سه مرحله ساخت، قدرالسهم سازنده در دفترخانه به وی منتقل گردد. زمانی تراضی می کنند ابتدا کل سهام سازنده به وی منتقل شود و در عوض سازنده تضمین مناسب به مالک بسپرد.

تضمین ممکن است ملک مورد وثیقه، چک بانکی، چک معتبر یا وکالتنامه بلاعزل و سایر موارد باشد. در هر صورت بسته به توافق طرفین می توان ضمن قرارداد به طرز صحیح که دارای ضمانت اجرایی باشد شرط نمود.

تنظیم‌ سند رسمی در پیش فروش ساختمان

در بسیاری اوقات قبل از اتمام ساخت، طرفین قرارداد مشارکت در ساخت یا یک طرف اقدام به پیش فروش واحد خود می نماید. در این صورت در قرارداد باید تکلیف تنظیم‌ سند رسمی ملک مشخص شود.

در مواردی به دلیل بی اطلاعی یا هر چیز دیگر تکلیف انتقال رسمی واحد برعهده کسی گذارده می شود که قانوناً امکان تنظیم سند از سوی وی وجود ندارد.

بیشتر بدانید:

پیش فروش ساختمان – شرح آن – نکات کاربردی

برای مثال، در قرارداد پیش فروش واحد سازنده شرط می شود پیش فروشنده در موعد مقرر اقدام به تنظیم سند رسمی در دفترخانه نماید.

در این صورت اگر سازنده فاقد مالکیت رسمی نسبت به واحد مزبور باشد، پرواضح است وی نمی تواند اقدام به این امر نماید ولو با حکم دادگاه.

اما اگر سازنده قرارداد مشارکت در ساخت دارای سند رسمی باشد الزام وی به تنظیم سند رسمی قانونی و امکانپذیر خواهد بود.

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی و اعطای وکالت با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

۱- آیا مالک می تواند از انتقال سهم سازنده امتناع کند؟

با توجه به شروط قراردادی، مالک مکلف است سهم سازنده را در موعد مقرر منتقل نماید.

۲- ضمانت اجرای تخلف مالک در انتقال قدرالسهم سازنده چیست؟

علاوه بر الزام مالک به انتقال قدرالسهم سازنده در دادگاه، خواهان‌ می تواند در صورت پیش بینی وجه التزام آن را نیز مطالبه نماید.

۳- انتقال سهم سازنده در چند مرحله صورت می گیرد؟

تنظیم سند رسمی در قرارداد مشارکت در ساخت ممکن است در یک مرحله یا در مراحل مختلف انجام شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *