وکیل تجدیدنظرخواهی حقوقی و کیفری در تهران

زهرا شریفی

 

وکیل تجدیدنظرخواهی حقوقی و کیفری تهران با تسلط بر موارد اعتراض به رای در مقررات جاریه دفاعی مناسب و موثر در پیش می گیرد.

جهات تجدیدنظرخواهی از آراء حقوقی در ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی و جهات تجدیدنظرخواهی از آراء کیفری در ذیل ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری ذکر شده است.

برای این منظور دفتر وکالت و مشاوره حقوقی شریفی با کادر وکلای مجرب بهترین اقدامات را در خصوص تجدیدنظرخواهی از رای صورت می دهد.

ضمن اینکه شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.

در ادامه وکیل تجدیدنظرخواهی تهران موارد اعتراض حقوقی و کیفری نسبت به آراء و سایر مسائل مهم‌ را بیان‌ می کند.

تجدیدنظرخواهی از آراء حقوقی

تجدیدنظرخواهی طریق عادی اعتراض به آرای محاکم حقوقی است. هرگاه رای بدوی اعم از حکم یا قرار صادر شود، هر یک از طرفین که رای کلاً یا جزئاً به ضرر وی صادر شده حق اعتراض را در مهلت قانونی خواهد داشت.‌

مهلت تجدیدنظرخواهی از آرای حقوقی بیست روز از تاریخ ابلاغ رای بدوی است. در صورتی که حکم غیابی صادر شود، مهلت اعتراض ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ دادنامه رسیدگی به واخواهی یا انقضای مهلت واخواهی خواهد بود.

جهات تجدیدنظرخواهی از آراء حقوقی در ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی آمده است.

“جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است:
الف – ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه.
ب – ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود.
ج – ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی.
د – ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای.
ه – ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی.

تبصره – اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد در صورت وجود جهات دیگر، مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می‌نماید.”

به بیان وکیل تجدیدنظرخواهی در تهران، در صورت تحقق هر یک از بندهای ماده مزبور در رسیدگی نخستین، دادگاه تجدیدنظر رای را نقض می کند. اگر رای صادره قرار باشد، آن را نقض می کند. در اینجا جهت رسیدگی ماهوی پرونده به دادگاه بدوی عودت می گردد.

اگر دادنامه در قالب حکم باشد ضمن نقض رای، راساً رسیدگی ماهیتی نموده و تصمیم می گیرد. رسیدگی حقوقی در دادگاه تجدیدنظر غیر حضوری است مگر تعیین وقت و حضور طرفین لازم باشد.

برای همین ضروری است دفاعیات موثر و اصولی از سوی وکیل مجرب در این مرحله ارائه گردد. چرا که با صدور رای قطعی، دیگر به راحتی نمی توان رای قطعیت یافته را نقض نمود.

تجدیدنظرخواهی از آراء کیفری

جهات تجدیدنظرخواهی از آرای محاکم کیفری در ذیل ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری ذکر شده است.

ماده ۴۳۴: جهات تجدید نظرخواهی به شرح زیر است:
الف- ادعای عدم اعتبار ادله یا مدارک استنادی دادگاه
ب- ادعای مخالف بودن رای با قانون
پ- ادعای عدم صلاحیت دادگاه صادر کننده رای یا وجود یکی از جهات رد دادرس
ت- ادعای عدم توجه دادگاه به ادله ابرازی
تبصره- اگر تجدید نظرخواهی به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آید، در صورت وجود جهت دیگر، به آن هم رسیدگی می‌شود.”

در خصوص جرايم مقرر در ماده ۳۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری مرجع اعتراض به رای، دیوان عالی کشور است نه دادگاه تجدیدنظر استان.
“ماده ۳۰۲ ـ به جرايم زير در دادگاه كيفري يك رسيدگي مي‌شود:

الف ـ جرايم موجب مجازات سلب حيات ب ـ جرايم موجب حبس ابد پ- جرايم موجب مجازات قطع عضو يا جنايات عمدي عليه تماميت جسماني با ميزان نصف ديه كامل يا بيش از آن ت ـ جرايم موجب مجازات تعزيري درجه سه و بالاتر ث ـ جرايم سياسي و مطبوعاتي.”

اگر رای از دادگاه کیفری ۲ و دادگاه انقلاب صادر شده باشد مرجع اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر استان است. لکن رسیدگی به اعتراض به آراء دادگاه کیفری ۱ با دیوان عالی کشور خواهد بود.

رسیدگی دادگاه تجدیدنظر

لازم به ذکر است رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر غیرحضوری است مگر دادگاه تعیین وقت رسیدگی جهت حضور طرفین یا وکیل آنها را ضروری تشخیص دهد.

اما در مورد احکام کیفری موضوع فرق می کند. در جرائم مستوجب مجازات‌‌های حدود، قصاص و جرائم غیرعمدی مستوجب بیش از نصف دیه و یا جرائم تعزیری درجه چهار و پنج باشد در هر حال و با هر مجازاتی و در جرائم تعزیری درجه شش و هفت در صورت محکومیت به حبس دادگاه تجدیدنظر می بایست وقت رسیدگی تعیین نماید‌.

بهترین وکیل تجدیدنظرخواهی تهران

بهترین وکیل تجدیدنظرخواهی کسی است که با اشراف کامل بر مقررات حقوقی و جزائی و قوانین آیین دادرسی لایحه دفاعیه مستدل و مستند و جامع تنظیم نماید.

همچنین با تسلط بر رویه معمول دادگاههای تجدیدنظر و آرای صادره از سوی آنها و دیدگاه‌ها و نگرش قضات در موضوعات مختلف دفاعی کارساز ارائه گردد.

کلام آخر

یکی از مراحل مهم دادرسی حقوقی و کیفری، مرحله تجدیدنظرخواهی است. با توجه به احتمال لغزش و خطا در تصمیم دادگاه در پرونده بدوی، قانون امکان بازنگری در رای را قبل از قطعیت پیش بینی نموده است.

از این رو مراجعه به وکیل تجدیدنظرخواهی حقوقی و کیفری در تهران در جهت دستیابی کامل به حقوق خود راهگشاست‌.

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی و اعطای وکالت با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *