- انواع وصیت و آثار آن – وصایت - 2024-11-30
- نمونه رای پرداخت خسارت راننده مقصر به قیمت یوم الاداء - 2024-11-20
- اعتراض شخص ثالث اصلی (حکمی) و طاری - 2024-11-16
نوشتن لایحه دفاعیه جرم تخریب مستلزم تسلط بر مقررات مربوط و رویه حاکم بر محاکم کیفری می باشد.
تخریب عبارت است از نابود کردن یا خسارت زدن به طور عمدی به مال متعلق به دیگری. این جرم ممکن است نسبت به اموال منقول و غیرمنقول عمومی یا خصوصی واقع شود که در خصوص هر کدام جرم انگاری شده است.
با حصول شرایط قانونی و دفاع مناسب مرتکب قابل تعقیب و مجازات می باشد. از این رو، تنظیم لایحه دفاعیه صحیح و نتیجه بخش در روند پرونده یا نقض رای تاثیرگذار خواهد بود.
در مقاله حاضر وکیل کیفری نکات کلیدی و مهم را در این خصوص بیان می کند.
جرم تخریب
تخریب عبارت است از نابود کردن یا خسارت زدن به طور عمدی به مال متعلق به دیگری. عنصر مادی آن از قبیل پاره کردن عکس، شکستن شیشه، خط گذاشتن روی خودرو، آتش زدن خانه و باغ و… می باشد.
نابود کردن به از بین بردن کلی مال گفته می شود. خسارت زدن یعنی صدمه زدن به مال غیر بدون از بین بردن آن. خسارت زدن به حیوان دیگری یا کندن دندان مصنوعی دیگری از جمله ارکان مادی این جرم است.
لازم به ذکر است جرم تخریب خفیف و شدید دارد. برای مثال شکستن شیشه خانه کسی تخریب ساده است. لکن اگر ملک غیرمنقول یا باغ میوه و امثال آن سوزانیده شود. با توجه به ترس و هراسی که ایجاد می کند. مسلماً جرمی شدیدتر و دارای مجازات بیشتری است. بنابراین در لایحه دفاعیه در مقام تفکیک، ابعاد فعل موضوع پرونده بررسی می گردد.
در این جرم مال باید متعلق به دیگری باشد. بنابراین اگر کسی خانه یا اتومبیل متعلق به خود را آتش بزند مرتکب جرم نشده است.
مواد ۶۷۵، ۶۷۶، ۶۷۷ و ۶۷۸ قانون تعزیرات مصادیق و مجازات جرم تخریب اموال منقول و غیرمنقول را بیان می کند.
اعمال ارتکابی ماده ۶۷۵ که در خصوص آتش زدن مال غیرمنقول دیگری است. نظر به شدت جرم، غیرقابل گذشت است.
تنظیم لایحه دفاعیه
برای تنظیم لایحه دفاعیه جرم تخریب به مواردی چند باید توجه نمود.
▪︎ برای وقوع جرم وسیله خاصی مدنظر نیست. هر وسیله ای که موجب از بین بردن مال دیگری و ورود خسارت به مالک شود برای تحقق جرم کافی است. در پرونده ای لگد به درب ورودی منزل غیر و شکستن آن منجر به محکومیت مرتکب گردید.
▪︎ جرمی عمدی و دارای سوءنیت عام و خاص است. سوءنیت عام به قصد و علم مرتکب بر اضرار به مال دیگری گفته می شود. سوءنیت خاص قصد نابود کردن یا ایراد خسارت است.
بنابراین علاوه بر ارکان مادی و قانونی جرم، تحقق عنصر معنوی و روانی در احراز وقوع جرم توسط طرف شکایت ضروری است.
▪︎ تحقق جرم منوط به حصول نتیجه ورود خسارت می باشد. در نتیجه جرمی مقید به نتیجه است. اگر ضرری به صاحب مال وارد نشود، جرم محقق نمی شود.
▪︎ در صورت توبه متهم و ندامت و اصلاح وی نزد قاضی، با توجه به میزان مجازات قانونی مرتکب، مجازات تخفیف یا ساقط می شود.
▪︎ اگر موجبات تخفیف با توجه به مواد ۳۷ و ۳۸ قانون مجازات اسلامی فراهم باشد. دادگاه اختیار اعمال تخفیف (کاهش یا تبدیل مجازات) را دارد.
▪︎ با توجه به ماده ۴۶ قانون مزبور و سایر شرایط، دادگاه می تواند تمام یا بخشی از مجازات جرم را به مدت یک تا پنج سال معلق نماید.
نتیجه اینکه در جرم تخریب، لایحه دفاعیه می بایست با بررسی شرایط و ادله موجود و نحوه ارتکاب جرم تنظیم شود.
جهت دریافت مشاوره تخصصی و تنظیم لایحه دفاعیه با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید. همچنین شما می توانید برای تنظیم دادخواست، شکواییه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.