تفاوت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه

زهرا شریفی

 

تفاوت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه در ملائت مالی مرد در زمان مطالبه از سوی زن است. در نوع عندالمطالبه و حال، هر زمان زن اقدام کند مرد باید پرداخت کند ولو به اقساط.

در مهریه عندالاستطاعه، زن در صورت معرفی اموال زوج می تواند آن را وصول کند و تقسیط جایی ندارد.

در نوشته حاضر وکیل مهریه تهران دفتر وکالت و مشاوره حقوقی شریفی به طور کاربردی نحوه مطالبه هر یک از انواع مهریه را بیان می کند.

بعلاوه شما می توانید برای مشاوره حقوقی تلفنی، حضوری، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک خود با ما در تماس باشید.

مهریه عندالمطالبه

به مجرد وقوع عقد زن مالک مهریه شده و هر تصرفی می تواند در آن نماید. ذکر واژه مهریه در سند قباله به خودی خود بیانگر حال بودن آن است. به عبارتی هر زمان زوجه می تواند آن را مطالبه کند بدون اینکه نیازی به اثبات مالدار بودن مرد باشد.

در این صورت زوج می بایست مهریه را پرداخت کند یا ترتیب پرداخت دهد و یا از اموالش وصول شود. در صورت عدم وصول از طرق ذکر شده، نوبت به صدور برگه جلب و بازداشت مرد می رسد.

لازم به ذکر است صدور برگ جلب صرفاً تا تعداد ۱۱۰ عدد سکه مجاز است. برای اقدام بر مازاد آن زوجه می بایست مال معرفی کند. به بیان دیگر، اگر مرد ۱۱۰ سکه را پرداخت کند نسبت به مازاد آن تا سقف تعیین شده بازداشت نمی شود.

مهریه عندالاستطاعه

نوع دیگر مهریه عندالاستطاعه است که می بایست در سند ازدواج صراحتاً قید شود. به این معناست که زوجه پس از مطالبه مهریه، جهت وصول آن باید اموال زوج را معرفی کند.

بیشتر بدانید:

مراحل مطالبه مهریه از اجرای ثبت

در مطالبه مهریه عندالاستطاعه امکان صدور حکم جلب مرد وجود ندارد. اگر زوج طلب زن را پرداخت نکند یا ترتیبی برای پرداخت فراهم نکند.‌ در صورتی می توان اقدام قانونی نمود که اموال مرد معرفی، توقیف، فروش و مهریه از وجه حاصل وصول شود.‌

در مواردی طرفین توافق می کنند مهریه به صورت عندالاستطاعه باشد. مشخص است چنین شرطی ضمن سند ازدواج بیشتر در جهت منافع مرد گذارده می شود.

در صورت مطالبه مهریه عندالاستطاعه، مرد از مطرح نمودن دعوای اعسار و تقسیط و اثبات عدم توانایی مالی بی نیاز است. این زوجه است که با معرفی اموال زوج، ملائت و استطاعت مالی زوج را ثابت می نماید.

لازم به توجه است در صورت اقدام به طلاق از ناحیه زوج، موضوع عندالاستطاعه بودن مهریه منتفی می شود.

در مواردی مرد به قصد عدم پرداخت مهریه، با وقوع اختلافات فیمابین، اموال خود را به طریقی انتقال داده یا مخفی می نماید.

در اینجا زوجه باید ابتدا دعوای بطلان معامله یا معاملات صوری را در دادگاه اقامه نماید. پس از اعاده مالکیت به زوج، جهت وصول مهریه اقدام می شود.

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی در مورد نحوه مطالبه مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *