- انواع وصیت و آثار آن – وصایت - 2024-11-30
- نمونه رای پرداخت خسارت راننده مقصر به قیمت یوم الاداء - 2024-11-20
- اعتراض شخص ثالث اصلی (حکمی) و طاری - 2024-11-16
اظهارنامه تعیین داور در مواردی لازم است ارسال شود که طرفین نسبت به داور مرضی الطرفین توافق نموده باشند. در اینجا در مورد داور یا داوران معین تراضی نشده است. تعیین داور و معرفی آن به طرف قرارداد از طریق اظهارنامه تعیین داور، از مواردی است که قانون آن را الزامی دانسته است.
طرفین دعوی در مواقع لازم در اقامه دعوا یا دفاع از آن، در داوری یا دادگاه به اظهارنامه استناد مینمایند. اظهارنامه در مرحله اول ارتباطی به دادگاه ندارد، اظهاری است که یک طرف اختلاف به طرف مقابل ابراز کرده و حقی را مطالبه میکند. بنابراین به دادگاه یا دفتر آن ارسال نمیشود، فقط به طرف اختلاف ابلاغ میگردد. لکن در مراحل بعدی که منجر به طرح دعوی در دادگاه می شود، طرفین به آن استناد میکنند.
لزوم ارسال اظهارنامه تعیین داور
در قانون آیین دادرسی مدنی در مبحث داوری در خصوص تعیین داور تعیین تکلیف شده است. در ماده ۴۵۹ این قانون مقرر شده اگر طرفین نسبت به داور مشخص توافق نکرده باشند، در داوری یکنفره هر یک از طریق اظهارنامه، داوری تعیین و به طرف مقابل معرفی می شود. طرف مقابل باید ظرف ۱۰ روز نظر خود را در خصوص داور اعلام کند.
زمانی که به هیات داوری مرضی الطرفین توافق شده باشد، در این صورت هر یک از طرفین داور اختصاصی خود را تعیین و معرفی و در خصوص داور مشترک (داور سوم یا سرداور) شخصی را معین و به موجب اظهارنامه معرفی می کند. طرف مقابل نیز میبایست داور اختصاصی خود را تعیین و در مورد داور مشترک نظرش را اعلام کند. در صورت عدم تراضی بر تعیین داور، تعیین داور به موجب دادخواست، با دادگاه است.
لزوم تعیین داور از طریق اظهارنامه در مواردی است که طرفین نسبت به شخص یا اشخاص معین توافق نکرده باشند. در صورت تعیین داور معین، عدم انجام داوری به هر دلیل یا استعفا یا انصرف داور، از موجبات زوال شرط داوری است.
با زوال شرط داوری، دادگاه تخصصی دعاوی تجاری به امور داوری رسیدگی می کند. لازم به ذکر است، تنظیم اظهارنامه صحیح، مستلزم بررسی اسناد و مدارک به طور موردی میباشد. برای مشاهده مقاله خصوصیات داوری کلیک کنید.
نمونه اظهارنامه تعیین داور
اظهارکننده:…
اظهارشونده:…
وکیل اظهارکننده: زهرا شریفی وکیل پایه یک دادگستری
موضوع: تعیین داور
مخاطب محترم با سلام، به تجویز ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی مدنی مراتب ذیل به شما قانوناً ابلاغ می گردد. به موجب قرارداد مشارکت در ساخت که در مورخ … فی مابین منعقد شده است. در ادامه، عملیات اجرایی منتهی به حدوث اختلافاتی بین طرفین گردید. در ماده ۹ قرارداد مزبور توافق شد در صورت حدوث اختلاف حل و فصل آن با داوری مرضی الطرفین باشد.
از آنجا که طرفین بر شخص معینی به عنوان داور تراضی ننمودهاند. به موجب این اظهارنامه قانوناً و رسماً به شما اخطار می شود آقای/خانم…. به عنوان داور اختصاصی و آقای/خانم به عنوان داور سوم تعیین و اعلام می گردد. لطفا ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه، ضمن تعیین داور اختصاصی خود، نظر خود را در مورد داور سوم اعلام یا نسبت به تعیین داور ثالث اقدام نمایید. در غیر اینصورت تعیین داور با دادگاه صالح خواهد بود. با احترام
کلام آخر
ارسال اظهارنامه تعیین داور به طرف اختلاف، از مواردی است که به حکم قانون الزامی میباشد. تا زمانی که فرآیند تعیین داور معین و مشترک طبق ماده ۴۵۹ قانون آیین دادرسی مدنی عیناً انجام نشود، دادگاه، دادخواست تعیین داور را رد میکند. از آنجا که اظهارنامه سندی است که بعداً در مراجع مختلف قابل استناد و مطالبه گری است، نگارش آن مستلزم تسلط به مقررات داوری و قوانین مرتبط میباشد. برای اخذ مشاوره تخصصی و تنظیم اظهارنامه تعیین داور با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.
دفتر وکالت و مشاوره حقوقی شریفی
سوالات متداول
۱- اگر داور معین در برابر درخواست داوری سکوت کند و آن را انجام ندهد چه باید کرد؟
سکوت داور و عدم انجام داوری به منزله امتناع داور است. در این صورت خواهان باید در دادگاه صالح اقامه دعوی نماید.
۲- هزینه ارسال اظهارنامه تعیین داور چقدر است؟
هزینه تحریر اظهارنامه و ارسال آن توسط دفاتر خدمات قضایی، بر اساس آخرین بخشنامه قوه قضاییه در این خصوص محاسبه می شود که هزینه اندکی است.
۳- اظهارنامه تعیین داور سند عادی است یا رسمی؟
اظهارنامه در مرحله اول که از سوی اشخاص عادی تنظیم میشود سندی عادی است. لکن بعد از آن که توسط مامور ابلاغ دادگستری (در حال حاضر الکترونیکی انجام میشود) گواهی و ابلاغ میشود، جنبه رسمی پیدا میکند. بنابراین اظهارنامه تعیین داور هر دو خصوصیت را دارد.